Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

FBC Lerum

6 - 5
Rydsbergshallen
26 november 2010
20:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: FBC Lerum - IBK Tygriket 99

Man skulle kunna göra det enkelt för sig och skylla allt på Ella. Men varför göra det enkelt när man kan krångla till det. En devis som inte minst Ella själv verkar leva efter.

* * *

Skämt åsido så kan man i efterhand alltid plocka ut sekvenser ur en match och utifrån resultatet värdera händelsens betydelse för matchutgången. Den sekvens som fastnade klarast på näthinnan i matchen mot Lerum är när den gode Ella inte lyckades förvalta Biffens smörpass och istället kontrade Lerum in 5-2 bara sekunder senare. Det som kunde varit ett mål blev istället tre och en hiskeligt mycket brantare uppförsbacke. Detta är givetvis enbart hypotetiska spekulationer och saknar fullständig värde i realiteten. Men ibland kan man ändå tillåta sig att leka med tanken.

* * *

Till Ellas försvar skall även tilläggas att han var Tygrikets genomgående bästa spelare i matchen och belönades mycket rättmätigt med priset till matchens lirare.

* * *

Lerum gick i och med segern och helgens övriga resultat upp i serieledning. Ett faktum som sätter resultatet i ett lite annorlunda perspektiv även om det inte genererar några poäng in på kontot. Men att pressa serieledarna på bortaplan ända in i slutsekunderna är inget man behöver skämmas eller be om ursäkt för.

* * *

Tygriket har av tradition alltid haft svårt för Lerums höga press och ständiga löpande. De är oerhört tunga att möta och matcherna blir alltid tempofyllda och fysiska. Om det räcker till serieseger återstår dock att se då det ännu återstår allt för mycket för att peka ut någon klar favorit. Lerum är dock ett av de lag som kommer att göra upp om platsen i Allsvenskan framåt vårkanten. Därav råder inget tvivel.

* * *

Apropå Ella så har den gänglige "dansken" av fullkomligt outgrundliga anledningar börjat axla rollen som lagets stjärna med allt vad det innebär. Beviset för detta var mer än övertydligt efter Tygrikets time-out i slutskedet av matchen. lagledningen manade på med taktiska direktiv om en offensiv forcering och högre press. När signalen ljöd och det var dags för spel igen var det dock inte fastslagit vilka som skulle in på planen, varpå villrådiga spelare lyfte denna högst väsentliga fråga.
- ELLA! var det svar som den smått adrenalinstinne coach Smirigis vrålade ut i befallning. Klarspråk med andra ord.

* * *

För den invigde är det inte helt överraskande att det är just Ella som vuxit ut ur mängden. Han besitter många av de attribut som kännetecknar en stjärna. Han är fylld med gas och lyser i mörker.

* * *

På tal om stjärna måste Lerums Mattias Ryberg vara seriens tveklöst bästa spelare.

* * *

Divalaterna är ytterligare en egenskap som berättigar Ella stjärnstatus. Det som återstår är egentligen bara det rent spelmässiga för att rollen som Tygrikets Zlatan odiskutabelt är stadgat i evinnerlighet.

* * *

Matchen mot Lerum var dock av sekundär betydelse denna helg. Mål, poäng och seriematcher i all ära. Att tillhöra ett lag är i grunden ett socialt åtagande där trivsel och samhörighet är den överlägset viktigaste faktorn för att allt skall fungera. Detta har aldrig varit några problem i Tygriket och faktum är att man på just den fronten håller högsta världsklass. För den som tvivlar skvallrar lördagens aktiviteter om uppriktigheten i detta påstående. Ren och skär världsklass rakt igenom.

* * *

När vi ändå är inne på ämnet världsklass är det svårt att frånse Tygrikets reducering till 4-6. Hade laget spelat på det viset mer än en gång per decennium hade tabellplaceringen sett betydligt ljusare ut. Det startade med att Biffen lyfte en väl avvägd lyra ut på högerkanten där kapten-IKEA löpte på djupet. Denne såg Ella löpa in i slottet från sin offensiva vänsterposition och serverade honom en backhandvolley rakt på läppen. Ella i sin tur hade redan fått ögonkontakt med Larre som backade upp från den högra stolpen och spelade således bollen vidare till denne som bara hade att raka in den i öppen kasse. Sjukt vackert. Förmodligen hade dock ingen av de inblandade kunnat göra om bedriften om de så fått hundra försök på sig och vart själva på planen. Men det är en helt annan historia.

* * *

Matchfakta:
FBC Lerum - IBK Tygriket 99 6-5 (3-1, 2-1, 1-3)

0-1 Kristoffer Arvidsson (Daniel Gripestam)
1-1
2-1
3-1
3-2 Björn Andersson
4-2
5-2
6-2
6-3 Kristoffer Bynander (Jesper Sunnerås)
6-4 Mikael Laurén (Daniel Gripestam)
6-5 Andreas Ljunggren

Skott: 28-29
Publik: 213
Utv: FBCL 3x2, TT99 1x2
Domare: Christoffer Boholm & Tobias Sandblom

Hôven

*** Ella
** Larre
* IKEA
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 0 2 2 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 1 0 0 1
Kristoffer Arvidsson 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
David Kristensson 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
Johan Kristensson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emil Svedenlind 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 mar 2011, 15:00 IBK Tygriket 99 - FBC Lerum 6 - 5